Frans | Nederlands

+689 87 365 565

Algemene en technische vertalingen van het Nederlands in het Frans...

Noëlle Olieslagers - ZELFSTANDIG VERTAALSTER

Klik op de vraag om het antwoord te lezen:

Er is haast bij, kunt u mij helpen?

Ik woon aan de andere kant van de wereld, namelijk in Tahiti (GMT -10). Het voordeel daarvan is dat ik werk terwijl de kantoren in Europa gesloten zijn. Op deze manier kan ik korte vertalingen de volgende ochtend opleveren. Deze mogelijk geldt voor ieder document dat minder dan 1000 woorden telt.

Voor langere teksten kan ik precies uitrekenen hoeveel tijd ik nodig heb om uw project te vertalen. Stuur daarvoor het te vertalen document naar mij toe, ik zal u zo snel mogelijk een exacte opleverdatum geven. Er zal verder geen verrassing zijn: ik respecteer altijd de genoemde termijn!

Vertaalbureau of zelfstandig vertaler?

De meeste vertalers zijn gespecialiseerd in bepaalde vakgebieden. Als u een vertaler rechtstreeks inzet, kunt u met zekerheid weten of hij volledig overeenstemt met uw vertaalproject. U bent dan ook verzekerd dat één en dezelfde persoon voor uw vertaling zorgt. Bovendien is het veel eenvoudiger te communiceren zonder tussenpersoon.

Wat zijn uw werktalen?

Momenteel vertaal ik vooral van het Nederlands naar het Frans, maar ik ben ook opgeleid om vanuit het Engels te vertalen. Ik vertaal nog steeds in deze taalcombinatie, vooral in het geval van een tweetalig project (Nederlands/Engels naar het Frans).

In welk bestandsformaat moet mijn tekst zijn?

Ik kan bijna elk editeerbaar bestandsformaat vertalen: PowerPoint, Access, Publisher, In Design, mif, xml, html, psp, php, etc.

U kunt een offerte aanvragen met een PDF bestand. Echter, het PDF-formaat is een uitwisselbaar documentformaat en is niet editeerbaar. Ik kan een PDF bestand omzetten naar Word, maar het resultaat is vaak minder goed dan met het originele bestand. Daarom zal ik u altijd het origineel bestand vragen voor de vertaling.

Hoe wordt de prijs van een vertaling berekend?

In de meest voorkomende gevallen wordt een vertaling berekend op basis van het aantal bronwoorden. Dit betekent het aantal woorden dat in de originele, te vertalen tekst staat en door de computer wordt geteld. De uiteindelijke prijs hangt af van de moeilijkheidsgraad van het document, de lengte van de tekst en de tijd die mij wordt gegeven. De herlezing en de revisie van een vertaling wordt op uurbasis in rekening gebracht. Om een gratis voorstel te ontvangen, verzoek ik u het te vertalen document per e-mail te sturen.

Wie zijn uw klanten?

Ik werk hoofdzakelijk met maatschappijen die gebaseerd zijn in België, Nederland, Frankrijk en Frans Polynesië. Afgelopen jaren heb ik een trouwe klantenkring opgebouwd en daar ben ik erg trots op.